ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ

Δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιάστρια, πολιτικός

Με γνώμονα την αλήθεια, με ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα, βρέθηκε κοντά στον άνθρωπο μέσα από τη δημοσιογραφία και αργότερα μέσα από την πολιτική. Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία, με πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και συνεργασίες που την έφεραν στο προσκήνιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στον στίβο της πολιτικής. Αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για τα κοινωνικά δικαιώματα ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων, για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού. Πρόκειται για μια διακεκριμένη δημοσιογράφο. Πλήθος άρθρων της δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για
κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Γεννήθηκε στο Αίγιο και έλκει την καταγωγή της από την Πυρσόγιαννη Κονίτσης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια. Στην δημοσιογραφία μαθήτευσε δίπλα στους κορυφαίους του χώρου: Πασαλάρη, Λυκιαρδοπούλου, Φαράκο, Κατή, Μαθιουδάκη, κ.ά.

Εργασιομανής, τολμηρή και μεθοδική, ξεχώρισε και έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό. Έφερε εις πέρας, μεγάλα δημοσιογραφικά θέματα, ανέδειξε τα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής και έκανε βαθιές τομές σε ό,τι ερεύνησε. Ασυμβίβαστη και πληθωρική, άγγιξε θέματα ευαίσθητα με μεγάλη ευστοχία.

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική της καριέρα το 1986 στην εφημερίδα «Απογευματινή». Συνέχισε σε ενημερωτικές, ειδησεογραφικές και ψυχαγωγικές εκπομπές στην ΕΡΤ ως ρεπόρτερ, κειμενογράφος και παρουσιάστρια (“Προφίλ”, “Μια καλημέρα είναι αυτή”, “Καλημέρα με χαμόγελο”, “Μέρα μεσημέρι”). Ιδιαιτέρως γνωστή έγινε από την εκπομπή του ΑΝΤ1 “Κεντρί”. Επίσης, έχει παρουσιάσει τις εκπομπές: “Αντιστάρ” (STAR), “Δελτίο ταυτότητας” (SEVEN-Χ), “Μαύρο πρόβατο” (EXTRA) και “Η δική σου ευκαιρία” & “Ραγιουργίες” (ALPHA). Ακόμη, ήταν παρουσιάστρια στην ραδιοφωνική εκπομπή “Ντάμα Σπαθάτη” στο Ωμέγα-Ράδιο στην Πάτρα.

Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο της Πάτρας, καθώς και βουλευτής Ν. Αχαΐας.

Αξιοσημείωτη είναι η εθελοντική της δράση. Είναι ιδρυτικό μέλος του Επιτελικού Συμβουλίου Δράσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Παγγαία” για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων και την στήριξη απόρων οικογενειών. Μέλος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, της Ελληνικής Εθνικής Γραμμής – Οικουμενικός Ελληνισμός, της Χορωδίας Αιγίου.

Είναι Πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.